DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

T. K. Dakota

Tábor 2022

Tábor 2022

Sobota 

Tábor jsme začali klasickou procházkou po okolí. Děti si při ní zahráli seznamovací hry, poté se seznámili s tábořištěm. Večer jsme si zahráli pár pěkných písniček u ohně a spokojeně šli spát.

     

https://photos.app.goo.gl/m7WcgMVt3wfyWycP8 

Neděle 

Ráno jsme započali celotáborovou hrou, děti byli odměněny jednohubkami, jak je to v městečku Holubinky zvykem. Odpoledne jsme vyšli na vycházku do lesa, kde si děti posbírali potřebné dříví, ze kterých se následně vyrobili své zahrádky.

Odpoledne jsme děti naučili základní znalosti hub rostoucích v Holubinkách, všichni úspěšně splnili a dostali svůj houbařský lístek.

     

https://photos.app.goo.gl/EEW4Kft7MvQMBuNx9

Pondělí

V pondělí jsme s dětmi stříleli z luku a vzduchovky, učili se topografii a uzly. Odpoledne jsme si zahráli oblíbenou hru tanky.

     

https://photos.app.goo.gl/VHyuRKutgrV1msie8

Úterý

Ráno jsme si s dětmi zahráli dekomlat. Když děti už znali princip tanků, zahráli jsme si je v lese znova. Děti si odpoledne vyzkoušeli, jak dobře se naučili topografii na orienťáku. Poté byly odměněny bufetem.

    

https://photos.app.goo.gl/QJJTzRziMfERNTn48

Středa 

Ráno jsme započali Holubinkovských sněmem s jednohubkami pro všechny. Poté jsme se šli na celý slunečný den zchladit na Všeminu, kam nám kuchyň dovezla výborné tortilly.

  

https://photos.app.goo.gl/sxR9kM9rBMd8QFNt6

Čtvrtek

Hned ráno jsme se vydali nedaleko od tábora na vaření kotlíkového guláše, kde se děti zapojili jak k stavění trojnožky, vaření a udržování ohně, tak také k úklidu tábořiště po sobě. Po návratu do tábořiště na děti čekalo překvapení v podobě hostiny v Holubinkovském stylu.  A jak je to v Holubinkách zvykem, po hostině proběhli nejedny vdavky.
Večer jsme se šli projít do lesa posbírat dřevo a začít tím tak přípravy na závěrečný oheň.

    

https://photos.app.goo.gl/rPEmJqmbwJoY2XRKA

Pátek 

Ráno po míčových hrách jsme se věnovali chystání ohně. Děti se se dívali, jak se připravují fakule.
 

   

https://photos.app.goo.gl/eNT7kiGfyNJhsP7CA

Sobota

V Sobotu jsme zkontrolovali zahrádky, které si děti vytvořili. Všechny zahrádky byli plné a každý tým našel každou houbu. Vyfotili jsme se v našich nových batikovaných tričkách a poté si zahráli poslední hru Vopepři ho!.

Poté přišel čas zapálit slavnostní oheň a bavit se dlouho do noci. Bylo krásné počasí, tak kdo měl zájem, ustlal si u ohně na louce.

       

https://photos.app.goo.gl/6JSp9FwNrEE558Gw5

Ráno už jen posnídat, pouklízet a odjezd do civilizace.